Houd je financiële situatie ook gezond dankzij het Feikema Financieel Periodiek Onderhoud.

Beheer en nazorg

Als je kiest voor de bemiddeling van Feikema Financieel Advies bij belangrijke financiële producten zoals een hypotheek, arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensrisicoverzekering, is dat vaak het begin van een langlopende relatie. Na de keuze voor een specifiek bij jouw situatie passend financieel product start immers de in onze ogen belangrijkste fase; de nazorg en het beheer. Hier lees je meer over wat wij in deze fase voor je kunnen betekenen.

Waardoor kan je financiële situatie veranderen?

Hoewel een financieel product tijdens het afsluiten nog perfect bij je past, kan dat door allerlei omstandigheden na een bepaalde periode toch niet meer zo zijn. Het gegeven advies blijft altijd een momentopname en kan door uiteenlopende redenen na verloop van tijd aanpassingen behoeven. Aangepaste wet- en regelgeving kan een van de oorzaken zijn. Als wetswijzigingen bekend zijn gedurende het adviestraject, worden deze door ons uiteraard meegenomen. Komt er echter na die tijd een wijziging, dan kan die impact hebben op het gegeven advies of op de afgesloten financiële producten zoals een hypothecaire financiering.

Dit soort wijzigingen kunnen impact hebben op je persoonlijke situatie. Hieronder enkele voorbeelden van wijzigingen die een aanpassing noodzakelijk maken:

  1. Stel dat de overheid besluit dat de renteaftrek gaat vervallen. Hoewel je de bruto maandlasten goed kan betalen, gaf de renteaftrek wel de nodige ruimte. Wat gebeurt er als deze wegvalt?
  2. Je raakt betrokken bij een aanrijding waarbij je letsel oploopt. Je bent hierdoor lange tijd niet meer in staat om te werken en mogelijk is het letsel zelfs blijvend. Feikema Financieel Advies heeft professionals binnen het netwerk die je in dit geval kunnen begeleiden. Wij zullen op dat moment beoordelen wat de financiële impact is.

Ook kunnen wijzigingen in jullie persoonlijke situatie ervoor zorgen dat een aanpassing of een aanvullend advies noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding, het aanvaarden van een nieuwe functie of nieuwe baan, het wijzigen van secundaire arbeidsvoorwaarden, werkloos of arbeidsongeschikt worden of het ontvangen van een erfenis. Stuk voor stuk zaken die impact hebben op de financiële situatie en die daardoor aandacht nodig hebben.

Bij ons kan je qua beheer en nazorg kiezen voor een standaardoplossing (zonder verder kosten) of voor het Feikema Financieel Periodiek Onderhoud waarmee voor een aantrekkelijk maandbedrag de standaard diensten worden uitgebreid met extra begeleiding en jaarlijks persoonlijk contact.

Kies bij Feikema Financieel Advies voor twee vormen van beheer en nazorg

1

Standaard beheer en nazorg

Bij Feikema Financieel Advies kan je altijd terecht met vragen over de geadviseerde en afgesloten financiële producten. Wij beheren de geadviseerde en afgesloten financiële producten in een systeem van de ‘Hypotheekbond’. Dit systeem controleert dagelijks of er besparingen te behalen zijn. Denk hierbij aan de mogelijkheid van een lagere rente of een oversluiting van de hypothecaire financiering. Is dat het geval, dan word je daarvan automatisch op de hoogte gebracht. Eveneens verneem je wanneer er een wijziging ontstaat in de sociale en/of fiscale wetgeving die gevolgen kan hebben op de afgesloten financiële producten. Ook houden wij de rentevervaltermijnen in de gaten en nemen we tijdig contact op om dit te bespreken. Wij begeleiden je met vervroegde aflossingen.

2

Feikema Financieel Periodiek Onderhoud

Voor slechts € 15,- per maand bieden we naast de standaard beheer en nazorg een flink pakket aan extra diensten waarmee we je ‘financiële gezondheid’ optimaal bewaken. Met Feikema Financieel Periodiek Onderhoud ben je verzekerd van de volgende diensten:

  • Een jaarlijkse toets of de afgesloten financiële producten nog bij je persoonlijke situatie passen. Hiervoor wordt jaarlijks contact opgenomen.
  • Begeleiding en advies bij impactvolle gebeurtenissen, zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
  • Klankbord bij wijzigingen in de persoonlijke situatie. Denk hierbij aan gezinsuitbreiding, maar ook een toets als je een nieuwe baan wilt aanvaarden of als bijvoorbeeld de pensioenregeling wordt aangepast. Natuurlijk is salaris een belangrijk onderdeel, maar de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn minstens even belangrijk terwijl hier vaak minder aandacht aan wordt geschonken. Zijn hierin belangrijke wijzigingen te verwachten en hebben deze impact op je persoonlijke situatie en op het gegeven advies?
  • Als er tussentijds vragen zijn of indien een persoonlijk gesprek is gewenst, dan valt dit bezoek tot 1 keer per jaar bij het Feikema Financieel Periodiek Onderhoud.
  • Tussentijdse berekeningen en/of beoordelingen vallen ook onder dit product

Het Feikema Financieel Periodiek Onderhoud kost € 14,50 per maand maar verdien je vaak terug door besparingen. Voor dit geringe bedrag per maand houden wij immers actief voor je in de gaten of het gekozen en geadviseerde product nog goed aansluit.

Jouw financiële situatie nu en in de toekomst op orde met Feikema Financieel Advies

Houd je financiële situatie ook gezond dankzij het Feikema Financieel Periodiek Onderhoud. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden. Je kunt een e-mail sturen, telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen. Een eerste adviesgesprek is altijd gratis. Aarzel daarom niet en benader ons voor een goed en persoonlijk gesprek over jouw financiële situatie!