In vijf stappen naar een grondig en begrijpelijk pensioenadvies

Pensioenadvies

Een gedegen pensioenadvies is zo veel meer dan reële verwachting van je pensioen of een lijfrente. Bij Feikema Financieel Advies praten we dan ook liever over een toekomstadvies dat dankzij oprechte interesse en aandacht voor jouw persoonlijke situatie jaarlijks wordt bekeken en waar nodig bijgesteld. Een pensioenadvies is immers een doorlopend proces dat meegroeit met jouw leven. Feikema Financieel Advies staat graag voor je klaar op het gebied van persoonlijk, objectief, deskundig en betrouwbaar pensioenadvies.

Waarom kiezen voor een goed pensioenadvies?

Een pensioen is een financieel product dat een investering in tijd en geld vergt zodat het op de einddatum een voor jou passend bedrag oplevert. Onafhankelijk pensioenadvies van Feikema Financieel advies levert meer duidelijkheid op en zorgt voor een betere voorbereiding op een financieel onbezorgd leven na je pensionering. Doordat wij als pensioenadviseur zo betrokken zijn bij jouw persoonlijke situatie en alles goed uitzoeken, is het advies beter afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Is een lijfrente voor jou een geschikte optie of kan je beter je hypotheek aflossen? Hoe zit het met de financiële zorg voor je nabestaanden en hoe is het inkomen bij ziekte/arbeidsongeschiktheid geregeld? Allemaal zaken die Feikema Financieel Advies met je bespreekt doordat we ons verdiepen in jouw persoonlijke situatie en die als basis nemen voor het pensioenadvies. Alleen op die manier krijg je een pensioen dat zit als een maatpak en dus echt goed bij jou past.

1

Inventarisatie/ intakegesprek

Een goed pensioenadvies start altijd met een uitgebreide inventarisatie tijdens een intakegesprek. Zo geef je ons het beste inzicht in jouw actuele situatie.

2

Analyse

Is er sprake van een pensioengat? Zijn er andere zaken die je toekomst beïnvloeden? Een uitgebreide analyse van jouw gegevens leidt tot een motivatie en advies.

3

Motivatie/advies

Ons advies is grondig, helder en opgesteld in begrijpelijke taal. Het is immers belangrijk dat je weet en begrijpt wat het advies inhoudt en welke impact deze heeft op jouw situatie Wij houden bij onze adviezen altijd rekening met actuele fiscale, juridische en sociaalrechtelijke aspecten. Voor onze adviezen maken wij gebruik van professionele rekensoftware op het gebied van pensioen en financiële planning.

4

Aanvraag en bemiddeling

Vanzelfsprekend regelen wij de aanvraag en bemiddeling van A tot Z. Onze kennis en adviesvaardigheden zijn altijd up to date doordat we op de hoogte blijven door permanente educatie.

5

Beheer en nazorg

Het pensioenadvies van Feikema Financieel Advies is een doorlopend proces. Je wordt jaarlijks benaderd waarbij we kijken of nieuwe situaties impact hebben op de gemaakte keuzes. Zo is een pensioenadvies bij ons met recht een toekomstadvies. Overigens geven wij ook advies als je met pensioen gaat, over het aankopen van je pensioen (Direct Ingaand Pensioen) en over het aankopen van je lijfrente (Direct Ingaande Lijfrente).

Meer weten over jouw pensioenadvies op maat?

Wil je de oprecht persoonlijke aanpak van Feikema Financieel Advies zelf ervaren? Neem dan contact op met jouw pensioenadviseur die jouw situatie inzichtelijk en begrijpelijk maakt. Je kunt een e-mail sturen, telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen. Aan een eerste vrijblijvende afspraak zijn geen kosten verbonden. Maak gebruik van deze mogelijkheid en ontdek waarom een persoonlijk pensioenadvies ook voor jouw situatie belangrijk is. Feikema Financieel Advies is pensioenadviseur