In vijf stappen naar een helder hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Het kopen van een huis is voor velen de grootste aanschaf in hun leven. De keuze voor de aankoop van huis gaat meestal gepaard met het verkrijgen van een passende hypotheek. Feikema Financieel Advies wil jou bij het aangaan van een belangrijk financieel product als een hypotheek zo goed als mogelijk begeleiden. Als ervaren- en erkend hypotheekadviseur zetten we jouw wensen en behoeften altijd centraal. Met veel aandacht voor jouw persoonlijke situatie (nu maar ook in de toekomst!), werken we in vijf stappen naar een helder hypotheekadvies waar je echt wat aan hebt. De complete afhandeling en nazorg regelt Feikema Financieel Advies. Zo kan jij zorgeloos gaan genieten van jouw nieuwe droomhuis!

1

Een goede inventarisatie is het halve werk

Een hypotheek afsluiten doe je niet zo maar. Een hypotheek is een langdurige financiële verplichting die tijd en aandacht verdient. En dat is precies wat jij van Feikema Financieel Advies mag verwachten. Wij nemen de tijd voor een uitgebreide inventarisatie zodat jouw situatie op korte en lange termijn goed in kaart wordt gebracht. Belangrijke overwegingen zoals ‘past de woning over een paar jaar nog bij mij? ’of ‘Is de benodigde financiering in de toekomst ook nog betaalbaar?’ worden uitgebreid besproken.

Tezamen met jouw huidige financiële en juridische positie hebben wij de input voor een gedegen advies (Denk hierbij aan bijvoorbeeld jouw inkomen waarbij een belangrijke norm van belang is (LTI (loan to income), de situatie bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, een overlijden of de pensioensituatie en de gezinssamenstelling).

2

De uitwerking in een passend hypotheekadvies

Na de inventarisatie gaat Feikema Financieel Advies voor je aan de slag. Op grond van alle criteria ontvang je een passend hypotheekadvies dat in heldere en begrijpelijke taal is opgesteld. In het hypotheekadvies vormt de betaalbaarheid van de hypothecaire lening nu en in de toekomst en een uitgebreide risicoanalyse rondom arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden een belangrijk onderdeel.

3

De persoonlijke toelichting van hypotheekadvies

Tijdens een persoonlijke afspraak krijg je een toelichting op het opgestelde hypotheekadvies. Stap voor stap nemen we de uitgebreide hypotheekberekening door en heb je volop gelegenheid om vragen te stellen. Van de uitleg waarop dit advies is gebaseerd tot aan de toelichting waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt (jouw wensen of fiscale redenen), wij nemen ruim te tijd om jouw hypotheekadvies helder toe te lichten.

4

De bemiddeling en het afsluiten van de hypotheek

Na een grondige vergelijking op rente en voorwaarden, volgt een offerte die door ons wordt aangevraagd bij de meest geschikte aanbieder. Hypotheekverstrekkers dienen zich te houden aan De Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) die is ingevoerd door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Deze gedragscode beschermt consumenten tegen te hoge hypotheekschulden. In een persoonlijk gesprek lichten we de hypotheekofferte toe en worden eventueel benodigde verzekeringen besproken (werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden). Na ondertekening van de offerte, verzorgen wij de verdere aanvraag en regelen we andere belangrijke zaken zoals de taxatie waardebepaling van de woning, contacten met de notaris, de bankgarantie en de bouwtechnische keuring. Indien nodig wordt in samenwerking met Pierson Belastingadviseurs een beoordeling of waardering van een onderneming gemaakt. Feikema Financieel Advies begeleidt het hele proces tot en met het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris.

5

Het beheer en de nazorg ligt bij Feikema Financieel Advies in vertrouwde handen

Alle documenten die betrekking hebben op jouw hypotheekadvies bewaren we in een persoonlijk dossier. Bij wijzigingen in fiscale wetgeving die gevolgen hebben voor jouw hypotheek, nemen we contact met je op. Dat hoort bij onze standaardservice. Daarnaast kan je ook kiezen voor actief onderhoud zodat we je hypotheek altijd up-to-date houden.

Feikema Financieel Advies inschakelen voor jouw hypotheek?

Feikema Financieel Advies begeleidt jou graag van A tot Z bij de keuze voor een hypotheek die het beste bij jouw wensen en doelen past. Neem daarom contact op. Je kunt een e-mail sturen, telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen. Zo spoedig mogelijk word je dan benaderd zodat we samen invulling kunnen gaan geven om jouw droomhuis goed te financieren!